Canada godkjenner første bitcoin-ETF i Nord-Amerika

Canada godkjenner første bitcoin-ETF i Nord-Amerika

For første gang i Nord-Amerika tilbyr den kanadiske ETF en regulert, rimelig måte å investere i Bitcoin på.

Accelerate Financial investment firmaets Bitcoin index fund (ETF) er godkjent i Canada.

Ontario Securities and Exchange Commission-godkjenning markerer første gang en Bitcoin ETF noensinne er godkjent i Nord-Amerika.

Som det fremgår av et tilsvarende dokument datert 11. februar, kan ikke Bitcoin-finansproduktet brukes i Ontario, men Bitcoin Pro også i provinsene og territoriene i British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Quebec, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island, Newfoundland og Labrador, Northwest Territories, Yukon og Nunavut.

Accelerate Financial Technologies søkte om foreløpig godkjenning for deres Accelerate Bitcoin ETF (ABTC) 2. februar, som nå er blitt vinket gjennom.

Det heter at det planlagte indeksfondet skal rapporteres i amerikanske dollar og kanadiske dollar, forvaltningshonoraret for ETF er 0,7%. ABTC skal noteres på Toronto Stock Exchange (TSX).

Julian Klymochko, administrerende direktør i Accelerate, uttalte i denne sammenhengen

“Bitcoin er et av de kraftigste finansproduktene i løpet av ett år, tre år, fem år og ti år. Gitt tidligere resultater, fremtidig potensial og muligheten for diversifisering, er vi glade for at vi kan tilby kundene våre en enkel og kostnadseffektiv måte å investere i kryptovaluta via en ETF. „

Verdipapirforetaket tilbyr også en rekke andre ETFer, inkludert OneChoice Alternative Portfolio ETF, som muliggjør investeringer i forskjellige alternative aktivaklasser, inkludert Bitcoin og gull, i ett finansielt produkt.

I midten av januar hadde det kanadiske kapitalforvaltningsselskapet Arxnovum også søkt om et Bitcoin indeksfond til børsregulatoren i Ontario, men dette er ennå ikke godkjent.