Lucky Number 7? Bitcoin Bulls Verdedigen $10.000 ondersteuning per week recht

De Bitcoin-prijs is met meer dan $2.000 gedaald ten opzichte van de hoge prijs voor 2020 en heeft momenteel moeite om de steun boven de $10.000 te houden. Of is het andersom en hebben stieren het belangrijkste ondersteuningsniveau op dagelijkse tijdstippen dapper verdedigd?

Het uitzoomen toont nog een andere kritische hertest in uitvoering, en een die mogelijk de hele maand september zou kunnen duren – een maand die historisch gezien rood is voor de cryptocurrency.

Bitcoin Bulls Defend Support Op $10.000 Voor Zeven Dagen Recht

Het is niet gemakkelijk te onderscheiden van prijsactie, maar stieren kunnen de oorlog winnen ondanks de strijd die er op dit moment grimmig uitziet. Potentiële winstnemingen en het opnieuw in evenwicht brengen van de portefeuille kunnen een selloff in de crypto ruimte hebben veroorzaakt.

Er kan ook paniek ontstaan op alle markten omdat de beursbel voor de komende verkiezingen klaar is om te barsten.

Wat de reden ook is, hebzucht draaide zich om in een flits te vrezen met een duik van meer dan $2.000 van het hoogtepunt van 2020 van meer dan $12.000 tot onder $10.000.

Elke keer dat in het verleden de Bitcoin Loophole-prijs boven het cruciale weerstandsniveau ging, beweerden crypto-beleggers dat het nooit meer onder dat niveau zou handelen. En na de verdediging door stieren in de afgelopen week, is het deze keer mogelijk waar.

Ondanks herhaalde pogingen om onder de $10.000 te breken, is de selloff tot nu toe niet in staat geweest om onder de steun door te dringen en te sluiten. Alleen lonten zijn achtergelaten, en ze zijn begonnen met het krijgen van kortere signalering een hoger laag op de dagelijkse tijdsbestekken.

Met de zevende dag die momenteel aan de gang is, is vandaag de geluksdag voor stieren wanneer de bearish sell druk zakt?

Maandelijks Crypto draagt de marktweerstand van het blok Bullish Retest In Progress

De poging om de prijzen onder de $10.000 te duwen is niet waarschijnlijk, volgens dezelfde Bitcoin-prijsgrafiek bij het uitzoomen op de maandelijkse tijdsbestekken. Samen met een bullish hertest die plaatsvindt op dagelijkse tijdsbestekken, is de crypto-activum ook bezig met het hertesten van een voorheen bearish resistance blok als weerstandgedraaide steun.

Indien bevestigd, zal Bitcoin niet alleen horizontale ondersteuning op $10.000 als ondersteuning bevestigen, maar het zal ook het uitbreken van de downtrend lijn aan de bovenkant van de meerjaarlijkse symmetrische driehoek bevestigen. Maar het kan een volle maand of meer duren om zo’n kritische steunlijn te bevestigen.

Simpel gezegd, de bullish hertest die momenteel aan de gang is en de verdediging van $10.000 zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat de cryptocurrency onder de vijf cijfers handelt. Het zou ook het laatste signaal kunnen zijn dat de nieuwe uptrend van de asset is begonnen, en een krachtige stijging zou de volgende kunnen zijn.

De FOMO die zou kunnen plaatsvinden met Bitcoin die $10.000 weerstand heeft bevestigd als steun, kan ervoor zorgen dat het boven het volgende belangrijke weerstandsniveau van $13.800 uitkomt. Daarbuiten is een hertest van het oude record het volgende logische doelwit, en daarbuiten zijn nieuwe records mogelijk.

Het hangt allemaal af van hoe gelukkig de zevende dagelijkse verdediging door stieren eindigt. Het verliezen van $10.000 op dagelijkse tijdsbestekken betekent echter niet dat alles verloren gaat. Maar een maandelijkse close back binnen de trendlijn van de driehoek kan rampzalig zijn voor de crypto-markt, omdat valse breakouts vaak leiden tot een storing in de tegenovergestelde richting – wat nieuwe dieptepunten kan betekenen voor Bitcoin.

September is historisch gezien een rode maand voor Bitcoin, zeven van de laatste tien jaar van haar bestaan, en ze werkt nu aan haar acht rode kaars. Zal de hertest de hele maand duren en, nog belangrijker, kunnen stieren zoveel pijn verdragen?