Michael O’Leary: Jag kommer aldrig att investera i Bitcoin

I skrivande stund är bitcoin – världens största digitala valuta efter marknadspris – värt ungefär 11 300 dollar. Men enligt vissa – som Michael O’Leary från Ryanair-berömmelse – bör tillgångens pris vara ett stort, fett noll.

Michael O’Leary är inte galen om Bitcoin förmågan att locka alla

Även om många ser det som ett revolutionerande verktyg som potentiellt kan ge många obankerade människor tillgång till finansiella verktyg som de annars aldrig skulle kunna dra nytta av, ser vissa BTC som ett bedrägeri eller en bedrägeri av något slag. Ett Ponzi-schema som borde ignoreras eller avlägsnas helt.

Michael O’Leary är en av dessa människor. Som verkställande direktör för Ryanair gav han nyligen en intervju där han uttryckte sina tankar om tillgången och cryptocurrency i allmänhet. Hans största fråga är att han inte betraktar valutan som en sund investering. Priset på Bitcoin Code är fortfarande mycket upp och ner. Han är bekymrad över alla som investerar i bitcoin riskerar att tappa alla sina pengar utan varning.

Men för O’Leary är oroen mycket mer personlig. Nyligen använde en bitcoin-bedrägeri, känd som Bitcoin Lifestyle, hans likhet och ett falskt godkännande av honom för att marknadsföra sig till intetanande offer. O’Leary verkar ha tagit händelsen hårt och förknippar nu alla bitcoin och cryptocurrencies med bedräglig aktivitet eller falska marknadsföringsprogram.

Han hävdar:

Jag har aldrig, och skulle aldrig, investerat en cent i bitcoin, vilket jag anser motsvarar ett Ponzi-schema … Jag skulle starkt råda alla med några sunt förnuft att ignorera denna falska historia och undvika bitcoin som en pest.

O’Learys ord verkar påminna om de som uttalas av Warren Buffett från Berkshire Hathaway berömmelse. Buffett har aldrig varit ett stort Bitcoin-fan. Faktum är att han ofta hänvisar till det som en bedräglig investering eller i andra väldigt nedsättande termer, och trots att han fick en ny telefon som innehåller cryptocurrency som en gåva från TRONs grundare och verkställande direktör Justin Sun ser det inte ut som fastighetsmogulens vision om bitcoin eller dess altcoin-kusiner kommer förmodligen att ändras när som helst snart.

I maj förra året uppgav Buffett följande om bitcoin:

Det är en spelapparat. Det har varit mycket bedrägeri i samband med det. Det har försvunnit, så det är mycket förlorat på det. Bitcoin har inte producerat någonting. Det gör ingenting. Den sitter bara där. Det är som ett snäckskal eller något, och det är inte en investering för mig.

Medan O’Leary och Buffett verkar jävla när de skickade bitcoin till sin grav, började andra – till exempel JPMorgan’s Jamie Dimon – som hatare, men värmade till slut till cryptocurrency och till och med försökte skapa sina egna digitala mynt.